CAW Halle Vilvoorde

U bent hier

Crisis? Bel 02 613 17 00

Heb je nood aan crisisopvang?

Neem dan contact met ons op via 02 613 17 00

Buiten de openingsuren kan je steeds contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Dit nummer is 24/24 en 7 dagen op 7 bereikbaar.
Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.
Zit je in een situatie van misbruik, geweld of kindermishandeling, of ken je iemand die in zo’n situatie zit? Bel het gratis telefoonnummer 1712 voor informatie en advies.

Wat we kunnen doen

Soms is er een crisis in je leven. De oorzaken van die crisis kunnen heel verschillend zijn. Er overkomt je plots iets ergs wat je niet kon voorkomen en waardoor alle houvast wegvalt. Je bevindt je in een ingrijpende situatie en weet niet waar naartoe voor advies en opvang. Er moet NU iets gebeuren, je kan niet meer verder.

Crisisteam Haven 21 kan jou dan ondersteunen. Onze hulpverleners bieden een luisterend oor en bekijken samen met jou welke acties nodig zijn om een oplossing te vinden.
Je kan steeds bij ons terecht voor een eerste gesprek, eventueel telefonisch. We luisteren dan naar jouw verhaal en bekijken steeds met jou wat de meest gepaste en voor jou minst ingrijpende hulp is. Eventueel geven we je advies over waar je beter geholpen kan worden.

Crisisopvang

Er is een crisisopvangcentrum in Halle.

Heb je nood aan crisisopvang?

Neem dan contact met ons op via 02 613 17 00.
Crisisopvang biedt een tijdelijk onderkomen wanneer je door omstandigheden niet langer thuis kan wonen of wanneer je door een noodsituatie geen onderdak meer hebt. We bieden een veilige en beschermende omgeving.
Je betaalt voor je verblijf een vaste dagprijs. Er is een maximumdagprijs vastgelegd. Als je niet over voldoende inkomen beschikt zal het OCMW deze verblijfkosten voor je betalen.
Er is helaas niet altijd plaats in de crisisopvangcentra. Wanneer je contact opneemt, kunnen we jou ook informeren over andere organisaties met crisisbedden of andere alternatieven.

Crisismeldpunt -18 voor hulpverleners

Professionele medewerkers kunnen terecht op het crisismeldpunt -18 om een crisis te melden. Per regio is er een centraal meldpunt. De medewerker van het crisisteam bekijkt samen met jou de situatie en geeft advies. Er wordt gekeken welke hulp het meest gepast is voor die situatie. Meer info hierover vind je op de websites van Jongerenwelzijn en Integrale Jeugdhulp.